Vind ik leuk (Facebook)Welkom bij YogaOpleiding.com!

De Basisopleiding Raja yoga: echt iets voor jou!

Wil je je meer verdiepen in de yoga?
Wil je kennis en beheersing van je lichaam en geest verkrijgen door middel van lessen, oefeningen en zelfstudie?
Dan is deze basisopleiding Raja yoga iets voor jou!

Stichting Samenwerkende Yogadocenten Nederland

Docent: Annemiek Latour
(Yogacentrum Amsterdam)

OPEN DAG: Zaterdag 12 april
Start BASIS opleiding: september 2014 - 2015 dinsdagochtend 10.00-13.00 uur

 

Voor wie is deze opleiding?

Deze opleiding is geschikt voor iedereen: als je yogadocent wilt worden, maar ook als je je verder wilt verdiepen in yoga of in jezelf.
In 4 jaar leer je de principes van Raja yoga, ook wel de ‘koninklijke yoga’ genoemd. Raja yoga maakt gebruikt van technieken uit alle yogavormen.
Naast de fysieke yogahoudingen en ademhaling besteedt deze vorm veel aandacht aan meditatie en de filosofische achtergronden van yoga.
In de lessen gaan we de eeuwenoude kennis van de yogaleer vertalen naar het leven van nu. Daardoor kun je yoga gaan integreren in je eigen leven en praktisch toepassen in allerlei dagelijkse situaties.

De rode draad door de hele opleiding:

Yogahoudingen/asanas: 90 minuten
Pranayama oefeningen: 15 minuten
Meditatie: 30 minuten
Theorie: 30 minuten
Ontspanningsoefeningen: 15 minuten

Wat leer je?

  • Yogahoudingen oftewel asana’s: dit zijn fysieke houdingen en oefeningen die je lichaam gezond en soepel maken. Ze verlichten stijfheid en heffen spanningen in je lichaam op. Je krijgt een betere conditie en innerlijke rust.
  • Pranayama-oefeningen: hierin staat de beheersing van energie centraal. Je leert je energie sturen en beheersen. Daardoor nemen je vitaliteit en kracht toe. Je gedachten worden rustiger. Blokkades die leiden tot ziektes in je energiekanalen ruim je op deze manier op.
  • Meditatie oftewel stilzitten: hierbij leer je je aandacht op jezelf te richten en rust te vinden in jezelf. Het doel: concentratie en balans. Deze oefeningen worden rustig opgebouwd. We gaan proberen om steeds iets langer stil te zitten.
  • Theorie: kennis van je lichaam en geest, waardoor je steeds meer inzicht krijgt in jezelf en je omgeving. Je leert hoe je deze yogakennis kunt integreren in je dagelijks leven.
  • Ontspanningsoefeningen: Uiteraard leer je ook bij deze oefeningen hoe je ze ook buiten de les kunt toepassen.