Tijdens de Yoga Nidra & Emotional Health word je bewust van emotionele stress en leer je deze los te laten. In de Yoga Nidra & Emotional Health werken we specifiek op emoties. Door deze bewustwording leer je emotionele stress herkennen en leer je technieken om je lichaam te ontdoen van deze beperkende energie. Tijdens Yoga Nidra & Emotional Health verschuiven hersengolven naar een kalmere staat van zijn. Dit zorgt ervoor dat naast ons lichaam ook ons denken gaat ontspannen. Yoga Nidra is één van de aller diepste meditaties, waarin bewustzijn door de vele niveaus van het mentale proces wordt geleid naar een staat van opperste stilte en inzicht.

Deze Yoga Nidra & Emotional health heeft een diepe werking op ons emotioneel lichaam en werkt stress verlagend. Je leert bewust je te ontspannen en je aandacht meer naar binnen te trekken.
Hierdoor leg je de basis voor zelfinzicht en meer zelfzorg, waardoor je makkelijker kunt gaan met stress. Er zijn 3 soorten van stress, fysiek, emotioneel en mentaal. Deze erkende Yoga Nidra opleiding zorgt ervoor dat je emotioneel kunt loslaten met als gevolg meer ontspanning. Er komt meer ruimte van binnen uit. Hierdoor ontstaat meer emotionele stabiliteit. Het effect van een diepe en complete ontspanning die doorwerkt in de energievelden en zenuwstelsel.

Je leert deze techniek door te geven aan je cursisten. Je leert hoe jouw clienten hun gezondheid kunnen verbeteren en hen helpt bij het oplossen van emotionele stress en mee kunnen nemen in hun dagelijks leven.
In deze erkende twee daagse Yoga Nidra opleiding leer je verschillende Yoga Nidra technieken die je emotioneel lichaam meer in balans brengen. Het geleerde wordt uitvoerig geoefend, zodat jij het geven en de opbouw van een Yoga Nidra & Emotional Health vol zelfvertrouwen kan begeleiden.

Wat is Yoga Nidra?
Yoga Nidra is een systematische methode waarbij naar complete fysieke, mentale en emotionele ontspanning wordt toegewerkt. Het bestaat uit twee woorden uit het Sanskriet. Yoga betekent ‘samenbrengen’ of ‘verbinden’. En Nidra betekent ‘slaap’. Tijdens Yoga Nidra lijkt het alsof je slaapt, maar je bewustzijn is nog aan het werk op een dieper niveau. Bij Yoga Nidra balanceer je dus als het ware op het lijntje tussen wakker zijn en slapen.

Je werkt naar deze staat toe door middel van een aantal systematische oefeningen en visualisaties. Je komt fysiek, mentaal en emotioneel compleet tot ontspanning en raakt daarnaast in een hele ontvankelijke staat.Hierdoor kunnen spanningen die je onbewust vasthoudt, verwerkt worden en kan je lichaam zich op verschillende vlakken compleet ontspannen.

Je leert
– Ademhalingsoefeningen die werken op emotioneel lichaam
– Affirmatie’s o.a op vrede en wilt licht
– Yoga nidra’s die het emotioneel lichaam ontspannen op een diep niveau
– Mantra So Ham
– Makarasana verdiepen met adem en So Ham
– Pratyhara terug trekken van de geest
– Hartchakra Yoga Nidra
– Meridiaanoefeningen

Dit bereik je:
Blokkade’s en evt. Spanningen in je lichaam verdwijnen
Meer ruimte voor nieuwe dingen in je leven
Betere doorstroming van energie;
Meer zeggenschap en controle over je emoties
Harmonische energiehuishouding
Meer ontspanning
Meer gronding

Hoewel Yoga Nidra zeer ontspannend is, is het ook een zeer nuttige voor je spirituele beoefening. De yogi’s gebruiken Yoga Nidra om denkpatronen te onderzoeken en te veranderen of los te laten. Ook de diepe indrukken die opgeslagen zijn in ons lichaam ( Samskara’s) zullen door de yoga nidra verminderen. Het is een zeer zuiverende techniek.

Deze bijscholing is voor yogadocenten, therapeuten, coaches, mindfulness trainers en iedereen die meer fysieke rust wilt ervaren en wordt gegeven in Moon Yoga Club. Er is geen vooropleiding nodig.

Docent: Annemiek Latour
Heeft meer dan 25 jaar ervaring als yoga en meditatie docent en Is de eerste vrouwelijke yogameester (Yogacharya) in Nederland. Tevens is ze oprichtster van Raja Yoga opleiding Nederland waar ze de yoga, meditatie en bijscholingen lessen verzorgt.

Wil je ook ervaren hoe je dieper kunt ontspannen? Wil je leren hoe je mensen goed kunt begeleiden waardoor lichaam en mind meer tot rust komen?
Wil je Yoga Nidra en ontspanningsoefeningen gaan aanbieden aan je clienten? Nieuwe Inspiratie opdoen voor in je yogalessen of je coaching praktijk? Of een weekend Bergen combineren met het leren van de Yoga Nidra techniek? Doe dan mee met deze erkende bijscholing voor yogadocenten en therapeuten! Deze bijscholing wordt gegeven in Moon Yoga Club.

Schrijf je dan in voor deze twee daagse Yoga Nidra & Emotional Health
datum volgt….
Locatie: Moon Yoga Club
Prijs 209 incl 21% btw.
Dit is een professionele erkende bijscholing voor yogadocenten (15 Raja Yoga Nederland punten). Het hebben gedaan van een yoga docenten opleiding is een pre geen vereiste.

Aanmelden kan door direct je plek te claimen door de Yoga Nidra & Emotional Health te bestellen via de website, een mail te sturen naar info@moonyogaclub.com of je plek te reserveren via de gratis Moon Yoga Club app.

LET OP! Naar verwachting is deze opleiding snel volgeboekt wacht daarom niet te lang met inschrijven.