Ieder lichaam is in staat om zichzelf te healen. Tijdens Yoga Nidra & Healing onderzoeken we wat jij nodig hebt om het zelfgenezend vermogen van je lichaam aan te spreken. Je krijgt verschillende handvatten die jou daarbij kunnen helpen en ondersteunen. We gaan bewust met je aandacht naar de stilte en onderzoeken de blokkades die opgeslagen zitten in je lichaam.

Bewustwording is de eerste stap van healing, acceptatie, ademhalingsoefeningen en speciale genezingsaffirmaties van Paramahansa Yogananda – auteur van een biografie van een yogi- stellen je in staat het zelfgenezend vermogen van het lichaam te activeren. De healing Yoga Nidra’s zorgen ervoor dat je weer contact krijgt met je pure zelf en zorgen voor meer ontspanning waardoor je immuunsysteem verbeterd wordt. Je zit beter in je vel en krijgt meer zeggenschap over je lichaam.

Tijdens Yoga Nidra & Healing ben je in staat om pratyhara toe te passen, je aandacht wat normaal gesproken meer naar buiten gericht is naar binnen te brengen. We gaan door de verschillende lagen van je lichaam heen. Eerst zal er healing plaatsvinden in je fysieke lichaam, vervolgens ga je meer naar het emotioneel lichaam. Ook daar zitten diepe indrukken opgeslagen. Door te voelen en te ervaren kun je dit loslaten waardoor er een grote golf van energie vrij zal komen met acceptatie tot gevolg.
Uiteindelijk gaan we naar de rust en stilte van het lichaam. Het hartchakra. Ook wel de verblijfplaats van jezelf.

In deze erkende twee daagse Yoga Nidra opleiding leer je verschillende Yoga Nidra technieken gericht op healing. Wanneer je begint met het beoefenen van Yoga Nidra zal je eerst een diepe ontspanning gaan ervaren want de zelf de hersengolven kunnen vertragen van Beta naar Alpha of Theta, en uiteindelijk in Delta-niveau. Je leert deze techniek door te geven aan je cursisten. Je leert hoe jouw clienten het zelf genezend vermogen van het lichaam kunnen activeren en mee kunnen nemen in hun dagelijks leven. Het geleerde wordt uitvoerig geoefend, zodat jij het geven en de opbouw van een Yoga Nidra & Healing vol zelfvertrouwen kan begeleiden.

Wat is Yoga Nidra?
Yoga Nidra is een systematische methode waarbij naar complete fysieke, mentale en emotionele ontspanning wordt toegewerkt. Het bestaat uit twee woorden uit het Sanskriet. Yoga betekent ‘samenbrengen’ of ‘verbinden’. En Nidra betekent ‘slaap’. Tijdens Yoga Nidra lijkt het alsof je slaapt, maar je bewustzijn is nog aan het werk op een dieper niveau. Bij Yoga Nidra balanceer je dus als het ware op het lijntje tussen wakker zijn en slapen.
Je werkt naar deze staat toe door middel van een aantal systematische oefeningen en visualisaties. Je komt fysiek, mentaal en emotioneel compleet tot ontspanning en raakt daarnaast in een hele ontvankelijke staat.Hierdoor kunnen spanningen die je onbewust vasthoudt, verwerkt worden en kan je lichaam zich op verschillende vlakken compleet ontspannen.

Je leert

– Genezingsaffirmatie’s van Paramahansa Yogananda
– Yoga nidra’s op stress reductie en loslaten
– Makko Ho oefeningen speciale oefeningen voor je gezondheid te stimuleren
– Yoga filosofie
– Subtiele ademhalingsoefeningen naar de spannings punten in het lichaam
– Aanzetten van het immuunsysteem en zelf genezend vermogen

Dit bereik je:
Blokkade’s verzachten
Meer ruimte voor nieuwe dingen in je leven
Betere doorstroming van energie;
Meer zeggenschap en controle over je gedachtes
Harmonische energiehuishouding
Meer ontspanning
Meer gronding
Hoewel Yoga Nidra zeer ontspannend is, is het ook een zeer nuttige voor je spirituele beoefening. De yogi’s gebruiken Yoga Nidra om denkpatronen te onderzoeken en te veranderen of los te laten. Ook de diepe indrukken die opgeslagen zijn in ons lichaam ( Samskara’s) zullen door de yoga nidra verminderen. Het is een zeer zuiverende techniek.

Deze bijscholing is voor yogadocenten, therapeuten, coaches, mindfulness trainers en iedereen die meer fysieke rust wilt ervaren en wordt gegeven in Moon Yoga Club. Er is geen vooropleiding nodig.

Docent: Annemiek Latour
Heeft meer dan 25 jaar ervaring als yoga en meditatie docent en Is de eerste vrouwelijke yogameester (Yogacharya) in Nederland. Tevens is ze oprichtster van Raja Yoga opleiding Nederland waar ze de yoga, meditatie en bijscholingen lessen verzorgt.

Wil je ook ervaren hoe je dieper kunt ontspannen? Wil je leren hoe je mensen goed kunt begeleiden waardoor lichaam en mind meer tot rust komen?

Wil je Yoga Nidra en ontspanningsoefeningen gaan aanbieden aan je clienten? Nieuwe Inspiratie opdoen voor in je yogalessen of je coaching praktijk? Of een weekend Bergen combineren met het leren van de Yoga Nidra techniek? Doe dan mee met deze erkende bijscholing voor yogadocenten en therapeuten! Deze bijscholing wordt gegeven in Moon Yoga Club.

Schrijf je dan in voor deze twee daagse Yoga Nidra & Healing
Zaterdag 29 januari 2022  I 12.30 – 18.00 uur
Zondag 30 januari  2022 I  12.30-18.00  uur
Locatie: Moon Yoga Club
Prijs 209 incl 21% btw.

Dit is een professionele erkende bijscholing voor yogadocenten (15 Raja Yoga Nederland punten). Het hebben gedaan van een yoga docenten opleiding is een pre geen vereiste.

Aanmelden kan door direct je plek te claimen door de Yoga Nidra & Emotional Health te bestellen via deze website, een mail te sturen naar info@moonyogaclub.com of je plek te reserveren via de gratis Moon Yoga Club app.
LET OP! Naar verwachting is deze opleiding snel volgeboekt wacht daarom niet te lang met inschrijven.

https://moonyogaclub.com/products/yoga-nidra-healing-22-mei?variant=39298243166306