In het 1e jaar leer je de basis van yoga kennen en ligt de focus met name op de yogahoudingen. Daarnaast leer je meer met je aandacht ´naar binnen te gaan´. Je gaat meer voelen, ervaren en komt in je kracht te staan. Ook leg je de basis voor zelfinzicht en zelfzorg: je leert jezelf beter kennen en accepteren. Je ontdekt hoe je beter voor jezelf kunt zorgen en raakt gemotiveerd dat ook werkelijk te doen. Op een prettige manier ontwikkel je discipline van binnenuit.

Dit leer je tijdens het basisjaar van de Raja Yoga opleiding:

 • De basis van de yogahoudingen
 • Ademhalings- en ontspanningsoefeningen
 • De basis van de meditatie
 • Pranayama-oefeningen
 • Yoga-theorie:
  • Blok 1: yama’s en niyama’s: morele principes en idealen, oftewel de do’s en don’ts van yoga
  • Blok 2: chakra’s: de energiecentra in ons lichaam
  • Blok 3: klesha’s: letterlijk betekent klesha ‘probleem, aandoening, bezoeking’. Door kennis hierover begrijp je meer van je dagelijks leven
 • Tijdens de lessen zijn er opdrachten waardoor je meer inzicht in jezelf krijgt

Dit bereik je tijdens het 1e jaar:

 • Zelfkennis en zelfinzicht
 • Meer ontspanning en rust
 • Betere verdeling van energie
 • Soepeler omgang met stress
 • Betere concentratie

Het lesprogramma:

 • VRIJDAG 10-16 uur 1x per 3 weken, in totaal 14 praktijkdagen en 45 uur thuisstudie
 • Wekelijks 1 uur zelfstudie (thuis): aan het begin van het jaar krijg je een yoga trainingsschema, zodat je steeds weet welke asana’s en theorie er voor de volgende les op het programma staan
 • Ter afsluiting van dit jaar schrijf je een persoonlijk verslag over de chakra’s.

De 14 praktijk lessen zijn op vrijdag van 10:00 tot 16:00 uur, op de volgende data:

11/9, 2/10, 30/10, 20/11, 4/12, 11/12, 8/1, 29/1, 19/2, 12/3, 9/4, 21/5, 11/6
Na afloop van het 1e jaar:

Ontvang je een erkende VRY certificaat met de titel Yoga Assistent. Met dit certificaat kun je doorstromen naar het 2e jaar van de Raja Yoga Opleiding.

Prijs van het 1e jaar:

14 praktijklessen van 6 uur) in totaal € 1.400,–
Dit is EXCLUSIEF  lesboek van het 1e jaar. Klik hier voor overige lesboeken.

Je kunt kiezen hoe je dit wilt betalen:

 • In 10 termijnen van € 143,50
 • of 4 termijnen van € 355,– (korting: € 15,–)
 • of In een 1 keer € 1.400,– (korting: € 35,–)

Tijdens deze opleiding is een een aparte zijstroom voor het yoga docentschap. Je kunt gaan stage lopen in de andere groepen en aan je eigen groep lesgeven, stemgebruik, didactiek, lesdoelen maken en even goede yogales geven en hoe je yogahoudingen goed kunt begeleiden en corrigeren.

IBAN: NL41 ABNA 0557 3777 30 t.a.v Yoga Centrum Zeeburg, Amsterdam.
Betalingsvoorwaarden: Het cursusgeld voor een periode van 1 jaar dient volledig te worden betaald, ook als men voortijdig stopt of lessen mist. Er is geen teruggave van betaald lesgeld.

Wil je meer info? Bel: 06-24561719 of mail: yogaopleiding@gmail.com.

Kosten en praktische informatie:
Raja Yoga Opleiding Annemiek Latour
Datum: september 2020 – juni 2021
Locatie: in de Yogakerk van Ransdorp (Dorpsweg 55, 1028 BL Ransdorp – Amsterdam Noord)
GRATIS PARKEREN
Docent: Annemiek Latour – Yoga Charya, voorzitter van Vereniging Raja Yoga Nederland
Info: yogaopleiding@gmail.com
Minimaal 6, maximaal 20 deelnemers
Kosten: € 1.400,-
inschrijven via e-mail inschrijven via webshop
Voorwaarden: Voor de Raja Yoga Opleiding gelden de algemene voorwaarden, welke te lezen zijn op deze pagina: Algemene voorwaarden van de Raja Yoga Opleiding.
Vereniging Raja Yoga Nederland
ERKENDE OPLEIDING

 

Recensies 1e jaar:

Ellen: “Als je op zoek bent naar een goede en professionele yoga opleiding, twijfel niet en neem contact op met Annemiek Latour van yogacentrum Zeeburg. Zelf heb ik onlangs het eerste( basis)jaar met veel plezier en succes afgerond. Elke les voelde als een cadeautje. Yoga verrijkt mij als persoon, zowel in mijn dagelijks leven als tijdens m´n werk als groepslesdocent en personal trainer.”

Maartje: “Annemiek brengt yoga en het leven van alledag op een transparante manier samen. Ze heeft aandacht voor de groep als geheel én voor het individu. Door haar gevoel voor humor ontstaat er ruimte in de les en bij jezelf. ♡ Dankbaar ♡”

Marja: “Bij Annemiek heb ik een jaar van persoonlijke groei doorgemaakt. Zowel lichamelijk een verandering als geestelijk. Ik sta nu bewuster, zelfverzekerder en vooral relaxter in het leven, waarin je mag zijn wie je bent en niet persé goedkeuring van anderen nodig hebt. ?”

Chris: “De yoga opleiding bij Annemiek Latour geeft mij meer grip op mijn leven doordat ik me meer bewust ben van mijn lichaam én er bewuster mee omga. Ik herken eerder signalen van mijn lijf, waardoor ik bijvoorbeeld sneller rust neem. Ook zeg ik soms dingen/activiteiten af, omdat ze niet goed voelen. Ik ben benieuwd wat er nog meer verandert als ik gevorderd ben, ik ga in september namelijk pas het tweede jaar in! :-))”

Hanneke: “Voor iedereen die aarzelt met de opleiding te beginnen… DOEN!!! Het is een verrijking voor lichaam en geest, met Annemiek als een zeer goede, persoonlijke en prettige docent. Dank! Ik verheug me op het tweede jaar.”

Ellen: “Als je op zoek bent naar een goede en professionele yoga opleiding, twijfel niet en neem contact op met Annemiek Latour van yogacentrum Zeeburg. Zelf heb ik onlangs het eerste( basis)jaar met veel plezier en succes afgerond. Elke les voelde als een cadeautje. Yoga verrijkt mij als persoon, zowel in mijn dagelijks leven als tijdens m´n werk als groepslesdocent en personal trainer.”

Patricia: “Net het eerste jaar afgesloten met een leuke lunch, een mooi certificaat ontvangen. Na een jaar voel je al verschil, ik ben een stuk rustiger geworden, ook in m’n hoofd, heb meer energie gekregen en voel meer ruimte in m’n lichaam. Je leert ook veel beter naar je lichaam te luisteren. De lessen zijn elke keer heel fijn met duidelijke uitleg! Even tijd voor jezelf, het voelt totaal niet als een opleiding, maar lekker met jezelf bezig zijn, lekker ontspannen.”