Leer, inspireer en ontspan in de Zomer!

Lieve {name},

Inmiddels doen steeds meer mensen aan yoga nidra. Niet zo gek als je bedenkt dat we met z’n allen veelvuldig op zoek zijn naar manieren om te ontspannen. Waar men voorheen koos voor poweryoga (lekker actief!) doet men tegenwoordig, naast gezond bewegen, graag iets om tot rust te komen. Door interne drukte (veel nadenken, piekeren en regelen) en/of druk van buitenaf (op het werk, continu prikkels) staan we immers geregeld onder spanning. Al die stress is slecht voor je gezondheid. Je lichaam verkeert in een constante vecht-of-vluchtreactie, waardoor het veel cortisol (stresshormonen) aanmaakt, je bloeddruk en hartslag omhoog gaan en je spieren gespannen zijn. Als je dan ook nog eens tijdje slecht slaapt, wordt je immuunsysteem aangetast. Je afweersysteem werkt niet goed meer en virussen en bacteriën hebben vrij spel. 

Door je lichaam heel bewust te ontspannen, zoals bij yoga nidra, nemen de stress en spierspanning af en daalt je bloeddruk en hartslag. Maar net zo belangrijk: ook je geest wordt er rustig door. Yoga nidra heeft een groot effect op de hersens, die in een soort ruststand komen. Door de diepe ontspanning zul je het gevoel hebben dat  je je hoofd heb ‘leeggemaakt’. Ook goed om te weten: één uur yoga nidra staat gelijk aan drie tot vier uur slaap. Al betekent dit natuurlijk niet dat je nu maar nachtjes moet gaan doorhalen. 

Wil jij je verder verdiepen na het volgen van de Yoga Nidra Basis? Kom dan meedoen met de Yoga Nidra Advanced van de Himalaya traditie : Ja ik wil mij verder verdiepen in de Yoga Nidra Advanced. 

Of doe mee met de Yoga Nidra 4 daagse teachertraining Intensieve —>>

23 en 24 juni Yoga Nidra Advanced - Yogakerk - Amsterdam - Ja ik wil meer verder verdiepen in de Yoga Nidra

Raja Yoga Summerschool- Inspiratie & groei door yogafilosofie en meditatie
6 t/m 10 juli I Amsterdam - de yogakerk I Erkent door VYN  Ja, ik ben erbij ->

Erkende Yoga Nidra Basis teacher training


Yoga Nidra Basis I Bergen I 18 en 19 juni

Yoga Nidra 4 daagse I A'dam I 13 t/m 16 juli ( Deze kun je ook volgen 2 dagen Basis Yoga Nidra of 2 dagen Advanced

 

Nieuw: Pranayama Teachertraining: 10 t/m 14 september in Bergen
Pranayama wordt door de westerse beoefenaars van Yoga vaak vergeten, terwijl de ademhaling ontzettend belangrijk is binnen de Yoga. Het heeft een hele grote impact op onze gezondheid en is de brug tussen lichaam en geest. Ja, ik wil alles leren over Pranayama->

 

Voor Yogadocenten die lesgeven en een yogaopleiding hebben gevolgd van minimaal 200h ( deze mag ook bestaan uit verschillende opleidingen bij elkaar) en een didactische yogaopleiding willen volgen.
Wil jij meer informatie of je opgeven? klik dan hier ik wil meer info.. 

Yoga Opleiding Nederland - Annemiek Latour - Yoga Charya
Dorpsweg 55, 1028 BL Ransdorp Amsterdam, yogaopleiding@gmail.com

Facebook Twitter Instagram YouTube LinkedIn

Afmelden   |   Inschrijving aanpassen   |   Bekijk online