Raja Yoga Opleiding Annemiek Latour

Van 29 juni 2020 t/m 3 juli 2020 en 21 augustus 2020 geeft Annemiek Latour (yoga Charya en meester in de yoga) een versnelde Raja Yoga Basis Opleiding. Dit is een erkende RYN opleiding na afloop ontvang je een certificaat Raja Yoga Basis Opleiding 100h ( Yoga assistent)

Wij bieden 2 soorten Raja Yoga Basis opleidingen aan:

Een versnelde yogaopleiding voor als je al enige ervaring met yoga hebt en een jaarlijkse opleiding waarin je meer de tijd krijgt om de leerstof toe te passen in je dagelijks leven. Beide Raja Yoga basisopleidingen hebben een soortgelijk studieprogramma maar verschillen in dagschema en kosten.

Dit leer je tijdens de versnelde Basisopleiding van de Raja Yoga opleiding:

 • De basis van de yogahoudingen, hoe bouw je een yogahouding op, wat is de energetische werking van de yogahouding, hoe voorkom je blessure’s;
 • Ademhalingsoefeningen en  Yoga Nidra Hoe bouw je een goede ademtechniek op, wat is de anatomie van de ademhaling;
 • Diversen meditatie technieken;
 • Pranayama-oefeningen;
 • Yoga-theorie:
  • Maandag: Yama’s de basis van de yogafilosofie , ook wel de richtlijnen;
  • Dinsdag: Niyama’s: morele principes en idealen, oftewel de do’s en don’ts van yoga;
  • Woensdag, donderdag en vrijdag: chakra’s: de energiecentra in ons lichaam;
  • Vrijdag: terugkomdag en examen, diploma uitreiking.
 • Tijdens de zomervakantie zijn er persoonlijke opdrachten waardoor je meer inzicht in jezelf krijgt.
Dit bereik je tijdens deze Basis Yoga opleiding:

Deze Raja Yoga basis opleiding zorgt voor meer inzicht, verdieping in jezelf en zelfkennis. Je gaat meer rust en ontspanning ervaren en dit in je leven integreren. Daarnaast gaan we dieper in op de theorie van de chakraleer en deze toepassen op de yogahoudingen en het dagelijks leven

 • Zelfkennis en zelfinzicht;
 • Meer ontspanning en rust;
 • Betere verdeling van energie;
 • Soepeler omgang met stress;
 • Betere concentratie.
Het lesprogramma:

10.00 – 10.15: start korte meditatie
10.15 – 11.45: asana’s
11.45 – 12.00: pauze
12.00 – 13.00: theorie en meditatie
13.00 – 13.30: pauze
13.30:  stilte wandeling / asana’s / opdrachten n.a.v theorie
15.30: Yoga Nidra ontspanning

Ter afsluiting schrijf je een persoonlijk verslag over de chakra’s en de Yama’s en de Niyama’s

Instroomeisen: Minimaal 2 jaar yoga ervaring.

Na afloop van de Raja Yoga Basisopleiding:

Ontvang je een erkende VRY certificaat met de titel Yoga Assistent. Met dit certificaat kun je doorstromen naar het 2e jaar van de Raja Yoga Opleiding.

Prijs: € 589,–
Dit is excl. lesboek lesboek :  (€ 35,-)

Je kunt kiezen hoe je dit wilt betalen:

 • In 4 termijnen van € 150,-
 • In 1x € 589,- (korting: € 11,–)

IBAN: NL41 ABNA 0557 3777 30 t.a.v Yoga Centrum Zeeburg, Amsterdam.
Betalingsvoorwaarden: Het cursusgeld voor een periode van 1 jaar dient volledig te worden betaald, ook als men voortijdig stopt of lessen mist. Er is geen teruggave van betaald lesgeld.

Wil je meer info? Bel: 06-24561719 of mail: yogaopleiding@gmail.com.

Kosten en praktische informatie:
Raja Yoga Opleiding Annemiek Latour
Datum: 29 juni t/m 3 juli en terugkomdag 21 augustus
Locatie: in de Yogakerk van Ransdorp (Dorpsweg 55, 1028 BL Ransdorp – Amsterdam Noord)
GRATIS PARKEREN
Docent: Annemiek Latour – Yoga Charya, voorzitter van Vereniging Raja Yoga Nederland
Info: yogaopleiding@gmail.com
Minimaal 6, maximaal 20 deelnemers
Kosten: € 589,
inschrijven via e-mail inschrijven via webshop
Voorwaarden: Voor alle bijscholingscursussen gelden de algemene voorwaarden, welke te lezen zijn op deze pagina: Algemene voorwaarden van de Professionele Bijscholingen.
Vereniging Raja Yoga Nederland
ERKENDE OPLEIDING

Recensies basisjaar:

Ellen: “Als je op zoek bent naar een goede en professionele yoga opleiding, twijfel niet en neem contact op met Annemiek Latour van yogacentrum Zeeburg. Zelf heb ik onlangs het eerste( basis)jaar met veel plezier en succes afgerond. Elke les voelde als een cadeautje. Yoga verrijkt mij als persoon, zowel in mijn dagelijks leven als tijdens m´n werk als groepslesdocent en personal trainer.”

Maartje: “Annemiek brengt yoga en het leven van alledag op een transparante manier samen. Ze heeft aandacht voor de groep als geheel én voor het individu. Door haar gevoel voor humor ontstaat er ruimte in de les en bij jezelf. ♡ Dankbaar ♡”

Marja: “Bij Annemiek heb ik een jaar van persoonlijke groei doorgemaakt. Zowel lichamelijk een verandering als geestelijk. Ik sta nu bewuster, zelfverzekerder en vooral relaxter in het leven, waarin je mag zijn wie je bent en niet persé goedkeuring van anderen nodig hebt. ?”

Chris: “De yoga opleiding bij Annemiek Latour geeft mij meer grip op mijn leven doordat ik me meer bewust ben van mijn lichaam én er bewuster mee omga. Ik herken eerder signalen van mijn lijf, waardoor ik bijvoorbeeld sneller rust neem. Ook zeg ik soms dingen/activiteiten af, omdat ze niet goed voelen. Ik ben benieuwd wat er nog meer verandert als ik gevorderd ben, ik ga in september namelijk pas het tweede jaar in! :-))”

Hanneke: “Voor iedereen die aarzelt met de opleiding te beginnen… DOEN!!! Het is een verrijking voor lichaam en geest, met Annemiek als een zeer goede, persoonlijke en prettige docent. Dank! Ik verheug me op het tweede jaar.”

Patricia: “Net het eerste jaar afgesloten met een leuke lunch, een mooi certificaat ontvangen. Na een jaar voel je al verschil, ik ben een stuk rustiger geworden, ook in m’n hoofd, heb meer energie gekregen en voel meer ruimte in m’n lichaam. Je leert ook veel beter naar je lichaam te luisteren. De lessen zijn elke keer heel fijn met duidelijke uitleg! Even tijd voor jezelf, het voelt totaal niet als een opleiding, maar lekker met jezelf bezig zijn, lekker ontspannen.”