Yoga Basis Opleiding

Yoga opleidingen

Yoga Basis Opleiding - Enjoy yoga on a deeper level 

Nu ook in het weekend!

Wil jij je yoga techniek verdiepen en uitbreiden? Je lichaam meer voelen en ervaren? Bewust worden van lichamelijke en mentale stress en leren hoe je deze moet loslaten? Rust in je hoofd creëren en meer contact met jezelf krijgen.

De Yoga Basis Opleiding is voor iedereen geschikt. Je hebt geen ervaring met Yoga nodig. In de Yoga Basis opleiding leer je de basis van yoga kennen, de spirituele achtergrond van yoga. Hoe je de theorie direct in de praktijk kunt brengen. De focus ligt met name op de yogahoudingen die ervoor zorgen dat je met je aandacht naar binnen leert gaan. Je gaat meer voelen, ervaren en komt in je kracht te staan.

Ook leg je de basis voor zelfinzicht en zelfzorg. Op een prettige manier ontwikkel je discipline van binnenuit. Onderleiding van Annemiek Latour - meester in de yoga- leer je van een ervaren yogi alle do's en dont's om je lichaam en je denken op verschillende manieren te ontspannen en te stimuleren.

 

Of je jezelf nu als yogaliefhebber bent of als yogadocent verder wilt verdiepen in de yogaleer. De Yoga Basis Opleiding is de ideale basis om mentaal en fysiek fitter te worden. Om meer in balans te komen, ruimte voor rust en ontspanning te ervaren. Wat je uiteindelijk een positieve verandering in je leefstijl oplevert.

Dit leer je :

De basis van de yogahoudingen.

Basis Yoga houdingen vormen het begin van alle zittende-, liggende en staande oefeningen. Het helpt je om meer in balans te komen. Zowel mentaal, fysiek als emotioneel. Je lichaam wordt sterker en leniger.

  • Toepassen van de ademhaling in de asana's.
  • Meditatief in de yogahoudingen staan.
  • Bewustwording tussen spanning/ontspanning en lichaamsbewustzijn.
  • Je ontvangt een persoonlijke reeks met yogahoudingen op maat waarmee je thuis verder kunt oefenen.
  • je eigen (yoga)pad uitstippelen

 

Yoga-theorie:

Met yoga wordt vaak de asana's en de ademtechniek bedoeld, maar yoga is veel breder. Het 8 voudig pad van Patanajali hoort bij de yogaoefeningen en helpt je om meer inzicht te krijgen in je zelf.

  • Hoe is yoga ontstaan en de yogaleer?
  • Hoe helpen yoga en meditatie bij stress.
  • Yama’s en Niyama’s: morele principes en idealen, oftewel de do’s en don’ts van yoga- boek: Patanjali
  • Chakra’s: de energiecentra in ons lichaam - boek: Jezelf zien ( Ajata Stam)
  • De geschiedenis van de Yoga en de verschillende yogavormen.

Tijdens de lessen zijn er opdrachten waardoor je meer inzicht in jezelf krijgt en de werking tussen lichaam en geest.

Tijdens de Basis yogaopleiding leer je verschillende adem- en ontspanningstechnieken die je helpen om innerlijk in balans te komen. Je vermindert stress en je kunt beter concentreren waardoor balans weer wordt hersteld.  Je maakt je hoofd leeg.

  • De basis ademhalingsoefeningen
  • Adem gebruiken als levenskracht.
  • Speciale oefeningen die het ademproces ondersteunen
  • Ontspanningsoefeningen die je thuis ook kunt gebruiken.
  • Basis meditatie oefeningen.

 

Deze vaardigheden en skills bereik je:

 • Meer zelfkennis en zelfinzicht.
 • Meer ontspanning en rust.
 • Betere verdeling van energie.
 • Soepeler omgang met stress.
 • Betere concentratie.
 • Je hebt je innerlijke spanningen beter onder controle door de beheersing van je adem.

Na afloop en toekomst mogelijkheden:

Kun je verder ontwikkelen als zelfstandig yogadocent NOCNSF niveau 3.

Verder persoonlijk groei en specialisatie in verschillende trainingen die worden aangeboden.

 Locatie: Berkeley in Bergen ( gratis parkeren )

Het lesprogramma:

 • Zaterdag en zondag  10.00 - 17.00 uur - 6 lessen
 • Wekelijks 1 uur zelfstudie (thuis): aan het begin van het jaar krijg je een yoga trainingsschema, zo weet je steeds weet welke asana’s en theorie er voor de volgende les op het programma staan
 • Ter afsluiting van dit jaar schrijf je een persoonlijk verslag.

De  6 praktijk lessen zijn op zaterdag en/of zondag  van 10:00 tot 17.00 uur, op de volgende data:

 

zaterdag 20 april en zondag 21 april 10.00-17.00

.zaterdag 4 mei en zondag 5 mei 10.00-17.00 uur

zaterdag 29 juni en zondag 30 juni 10.00-17.00 uur.

Na afloop van de basis yoga opleiding:

Ontvang je een Certificaat .  Met dit certificaat kun je doorstromen naar Yoga Instructeur niveau 3

Prijs Basis module 1

6 praktijklessen in totaal € 750,--
Dit is inclusief lesboek

Je kunt kiezen hoe je dit wilt betalen:

 • of 4 termijnen van € 190--
 • of In een 1 keer €  750,--

Deze Yoga Basis opleiding is geschikt voor iedereen, je kunt deze doen voor jezelf als persoonlijke groei of verdieping van je eigen beoefening,  of als je yogadocent wilt worden.

Yoga Opleiding Nederland heeft een CRKBO registratie en betaalt om die reden geen BTW.

Recensies:

Ellen: "Als je op zoek bent naar een goede en professionele yoga opleiding, twijfel niet en neem contact op met Annemiek Latour. Zelf heb ik onlangs het eerste basis module met veel plezier en succes afgerond. Elke les voelde als een cadeautje. Yoga verrijkt mij als persoon, zowel in mijn dagelijks leven als tijdens m´n werk als groepsles docent en personal trainer."

Maartje: "Annemiek brengt yoga en het leven van alledag op een transparante manier samen. Ze heeft aandacht voor de groep als geheel én voor het individu. Door haar gevoel voor humor ontstaat er ruimte in de les en bij jezelf. ♡ Dankbaar ♡"

Marja: "Bij Annemiek heb ik een jaar van persoonlijke groei doorgemaakt. Zowel lichamelijk een verandering als geestelijk. Ik sta nu bewuster, zelfverzekerder en vooral relaxter in het leven, waarin je mag zijn wie je bent en niet persé goedkeuring van anderen nodig hebt. ?"

Chris: "De yoga opleiding bij Annemiek Latour geeft mij meer grip op mijn leven doordat ik me meer bewust ben van mijn lichaam én er bewuster mee omga. Ik herken eerder signalen van mijn lijf, waardoor ik bijvoorbeeld sneller rust neem. Ook zeg ik soms dingen/activiteiten af, omdat ze niet goed voelen. 

Hanneke: "Voor iedereen die aarzelt met de opleiding te beginnen... DOEN!!! Het is een verrijking voor lichaam en geest, met Annemiek als een zeer goede, persoonlijke en prettige docent. Dank! Ik verheug me op het tweede gedeelte."

Patricia: "Net het eerste jaar afgesloten met een leuke lunch, een mooi certificaat ontvangen. Na een jaar voel je al verschil, ik ben een stuk rustiger geworden, ook in m'n hoofd, heb meer energie gekregen en voel meer ruimte in m'n lichaam. Je leert ook veel beter naar je lichaam te luisteren. De lessen zijn elke keer heel fijn met duidelijke uitleg! Even tijd voor jezelf, het voelt totaal niet als een opleiding, maar lekker met jezelf bezig zijn, lekker ontspannen."