Yoga Nidra Basis

Basis cursus Yoga Nidra

Wil je Yoga Nidra en ontspanningsoefeningen gaan aanbieden aan je clienten? Nieuwe Inspiratie opdoen voor in je yogalessen of je coaching praktijk? Doe dan mee met deze bijscholing voor yogadocenten en therapeuten! Deze bijscholing wordt gegeven in Moon Yoga Club.

Docent: Annemiek Latour

Heeft meer dan 20 jaar ervaring als yoga en meditatie docent en Is de eerste vrouwelijke yogameester (Yogacharya) in Nederland. Tevens is ze oprichtster van Raja Yoga opleiding Nederland waar ze de yoga, meditatie en bijscholingen lessen verzorgt.

In deze twee daagse basis cursus leer je korte ontspanningsoefeningen en verschillende Yoga Nidra technieken. Het geleerde wordt uitvoerig geoefend, zodat jij het geven en de opbouw van een Yoga Nidra vol zelfvertrouwen kan begeleiden.

Het programma:

 • Body scan en ontspannings oefeningen
 • Yoga Nidra op het lichaama
 • Aanspannen en ontspannen
 • Yoga Nidra
 • Savasana aanbieden aan je cursisten
 • Leer Yoga Nidra te doceren in individueel- en groepsverband
 • Vind jou script en stem
 • Leer verschillende soorten Yoga Nidra
 • Yoga Nidra en Neurowetenschappen
 • Rustige meditatieve oefeningen
 • Begrijpen van de kernprincipes van Yoga Nidra

Wat is Yoga Nidra: Het mooie van Yoga Nidra is dat je eigenlijk helemaal niets hoeft te doen. Bij Yoga denk je al snel aan houdingen. Maar bij Yoga Nidra hoef je alleen maar op je rug te liggen met je ogen dicht. Vervolgens luister je naar een Nidra sessie. Tijdens de sessie word je op een systematische manier tot ontspanning gebracht. Je ervaart een diepe ontspanning op fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch niveau. Ontdek de healing space tussen waken en slapen.

Tijdens de Yoga Nidra wordt je gevraagd een besluit te nemen. Een positieve zin die je richting geeft. Dit wordt ook wel Sankalpa genoemd. Je onderbewust zijn neemt het besluit in zich op. Yoga Nidra is een ontspanningstechniek uit India. De Nidra technieken stelt body en mind in staat om tot een diepe ontspanning te komen en kalmeert het autonome zenuwstelsel. Yoga Nidra, of ook wel the yogic sleep, versterkt het zelfgenezend vermogen van het lichaam. 1 sessie Yoga Nidra staat gelijk aan 4 uur slaap!

Wil je ook ervaren hoe je dieper kunt ontspannen? Wil je leren hoe je mensen goed kunt begeleiden waardoor lichaam en mind meer tot rust komen?

Schrijf je dan in voor deze twee daagse Yoga Nidra Cursus.

Zaterdag 11 september  2020 : 12.30  uur -18.00 uur
Zondag 12 september : 12.30  uur – 18.00 uur
Locatie: Moon Yoga Club

Prijs 189 incl 21% btw.
Dit is een professionele erkende bijscholing voor yogadocenten (9 Raja Yoga Nederland punten). Het hebben gedaan van een yoga docenten opleiding is een pre geen vereiste. 

Aanmelden kan door direct je plek te claimen door de Yoga Nidra basis cursus te bestellen via deze website, een mail te sturen naar info@moonyogaclub.com of je plek te reserveren via de gratis Moon Yoga Club app.

Kosten en praktische informatie:
Raja Yoga Opleiding Annemiek Latour
Datum: 18 en 19 december 2021
Docent: Annemiek Latour – Yoga Charya
Locatie: Moon Yoga Club, Prins Hendriklaan 7, 1862 EK Bergen (NH)
Info: yogaopleiding@gmail.com
Website Moon Yoga Club: https://moonyogaclub.com/products/basis-cursus-yoga-nidra
Kosten: € 189,-
  inschrijven via e-mail   inschrijven via webshop
Voorwaarden: Voor alle bijscholingscursussen gelden de algemene voorwaarden, welke te lezen zijn op deze pagina: Algemene voorwaarden van de Professionele Bijscholingen.
Vereniging Raja Yoga Nederland
ERKENDE OPLEIDING