Yoga Nidra & Mental Health

Iedere dag hebben we dezelfde gedachten en maken dezelfde keuze’s en hebben we daardoor dezelfde gevoelens. Wil je uit deze cirkel komen en ben je toe aan een nieuwe jij te ontdekken kom dan meedoen met de erkende opleiding Yoga Nidra & Mental Health waarin je leert om je denken te observeren en negatieve beperkende gedachten om te zetten in positieve gedachten. Op die manier ben je in staat om diepe gewoontes te veranderen.

Tijdens Yoga Nidra & Mental Health haal je de onrust uit je hoofd en gaat deze transformeren naar rust en ontspanning. We gaan dieper in op de De Sutra’s van Patanjali : Yoga Citta Vritti Nirodah, Yoga is het onder controle krijgen van het denken.
In deze Yoga Nidra gaan we bewust worden van onze gedachten en proberen om een nieuwe gedachten te maken, die je helpen dichter bij jezelf te komen.
Je leert speciale affirmatie’s die ervoor zorgen dat je hierin een diepe verandering kunt gaan aan brengen. We gaan de aandacht naar binnen richten en proberen om de mind eenpuntig te laten worden ( pratyahara ) zodat je beter kunt focussen op je doelen
Vritti’s ( denkpatronen) zullen veranderen en het denken zal rustiger worden waardoor we meer contact met ons zelf zullen krijgen.

Wat is Yoga Nidra
Wanneer je begint met het beoefenen van Yoga Nidra zal je eerst een diepe ontspanning gaan ervaren want de zelf de hersengolven kunnen vertragen van Beta naar Alpha of Theta, en uiteindelijk in Delta-niveau.

Tijdens de Yoga Nidra & Mental Health word je bewust van mentale onrust en leer je deze los te laten. In de Yoga Nidra & Mental Health werken we specifiek op je gedachtes en het tot rust brengen hiervan. Door deze bewustwording leer je mentale stress herkennen en leer je technieken om je mind te ontdoen van deze beperkende energie. Tijdens Yoga Nidra & Mental Health verschuiven hersengolven naar een kalmere staat van zijn. Dit zorgt ervoor dat naast ons denken ook ons lichaam gaat ontspannen. Yoga Nidra is één van de aller diepste meditaties, waarin bewustzijn door de vele niveaus van het mentale proces wordt geleid naar een staat van opperste stilte en inzicht.

Je leert deze techniek door te geven aan je cursisten. Je leert hoe jouw clienten hun gezondheid kunnen verbeteren en hen helpt bij het oplossen van mentale stress en mee kunnen nemen in hun dagelijks leven.

In deze erkende twee daagse Yoga Nidra opleiding leer je verschillende Yoga Nidra technieken die je mentaal lichaam meer in balans brengen. Het geleerde wordt uitvoerig geoefend, zodat jij het geven en de opbouw van een Yoga Nidra & Mental Health vol zelfvertrouwen kan begeleiden.

Wat is Yoga Nidra?
Yoga Nidra is een systematische methode waarbij naar complete fysieke, mentale en emotionele ontspanning wordt toegewerkt. Het bestaat uit twee woorden uit het Sanskriet. Yoga betekent ‘samenbrengen’ of ‘verbinden’. En Nidra betekent ‘slaap’. Tijdens Yoga Nidra lijkt het alsof je slaapt, maar je bewustzijn is nog aan het werk op een dieper niveau. Bij Yoga Nidra balanceer je dus als het ware op het lijntje tussen wakker zijn en slapen. Je werkt naar deze staat toe door middel van een aantal systematische oefeningen en visualisaties. Je komt fysiek, mentaal en emotioneel compleet tot ontspanning en raakt daarnaast in een hele ontvankelijke staat.Hierdoor kunnen spanningen die je onbewust vasthoudt, verwerkt worden en kan je lichaam zich op verschillende vlakken compleet ontspannen.

Je leert
– Ademhalingsoefeningen die werken op emotioneel lichaam
– Affirmatie’s o.a op vrede en wilt licht
– Yoga nidra’s die het emotioneel lichaam ontspannen op een diep niveau
– Mantra So Ham
– Makarasana verdiepen met adem en So Ham
– Pratyhara terug trekken van de geest
– Hartchakra Yoga Nidra
– Meridiaanoefeningen

Dit bereik je:
Blokkade’s en beperkende gedachtes verminderen
Meer ruimte voor nieuwe dingen in je leven
Betere doorstroming van energie;
Meer zeggenschap en controle over je gedachtes
Harmonische energiehuishouding
Meer ontspanning
Meer gronding
Hoewel Yoga Nidra zeer ontspannend is, is het ook een zeer nuttige voor je spirituele beoefening. De yogi’s gebruiken Yoga Nidra om denkpatronen te onderzoeken en te veranderen of los te laten. Ook de diepe indrukken die opgeslagen zijn in ons lichaam ( Samskara’s) zullen door de yoga nidra verminderen. Het is een zeer zuiverende techniek.

Deze bijscholing is voor yogadocenten, therapeuten, coaches, mindfulness trainers en iedereen die meer fysieke rust wilt ervaren en wordt gegeven in Moon Yoga Club. Er is geen vooropleiding nodig.

Docent: Annemiek Latour
Heeft meer dan 25 jaar ervaring als yoga en meditatie docent en Is de eerste vrouwelijke yogameester (Yogacharya) in Nederland. Tevens is ze oprichtster van Raja Yoga opleiding Nederland waar ze de yoga, meditatie en bijscholingen lessen verzorgt.
Wil je ook ervaren hoe je dieper kunt ontspannen? Wil je leren hoe je mensen goed kunt begeleiden waardoor lichaam en mind meer tot rust komen?

Wil je Yoga Nidra en ontspanningsoefeningen gaan aanbieden aan je clienten? Nieuwe Inspiratie opdoen voor in je yogalessen of je coaching praktijk? Of een weekend Bergen combineren met het leren van de Yoga Nidra techniek? Doe dan mee met deze erkende bijscholing voor yogadocenten en therapeuten! Deze bijscholing wordt gegeven in Moon Yoga Club.

Schrijf je dan in voor deze twee daagse Yoga Nidra & Mental Health

Zaterdag 6 november : 12 uur -18.00 uur
Zondag 7 november  13.00 uur – 18.00 uur
Locatie: Moon Yoga Club
Prijs 209 incl 21% btw.

Dit is een professionele erkende bijscholing voor yogadocenten (15 Raja Yoga Nederland punten). Het hebben gedaan van een yoga docenten opleiding is een pre geen vereiste.

Aanmelden kan door direct je plek te claimen door de Yoga Nidra & Mental Health te bestellen via de website, een mail te sturen naar info@moonyogaclub.com of je plek te reserveren via de gratis Moon Yoga Club app.

LET OP! Naar verwachting is deze opleiding snel volgeboekt wacht daarom niet te lang met inschrijven.