3 daagse Pranayama en ademwerk training

Deze teachertraining Pranayama is voor iedereen die Ademwerk en Pranayama wil gaan gebruiken voor zichzelf of wil gaan toevoegen in de yogalessen of coaching. Geeft inzichten en tools en helpt om je vakmanschap en spirituele kennis te vergroten. Je leert bewust te ademen en de volledige capaciteit van je longen te gebruiken. Je leert door middel van de juiste oefeningen de ademhaling te beheersen en op de juiste momenten los te laten. Je adem te gebruiken om stress los te laten en beter te slapen.

3 daagse Pranayama en ademwerk training 

Deze teachertraining Pranayama is voor iedereen die Ademwerk en Pranayama wil gaan gebruiken voor zichzelf of wil gaan toevoegen in de yogalessen of coaching. Geeft inzichten en tools en helpt om je vakmanschap en spirituele kennis te vergroten.

Je leert bewust te ademen en de volledige capaciteit van je longen te gebruiken. Je leert door middel van de juiste oefeningen de ademhaling te beheersen en op de juiste momenten los te laten. Je adem te gebruiken om stress los te laten en beter te slapen.

Adem en Pranayama is ontzettend belangrijk is binnen de Yoga. Het heeft een hele grote impact op onze gezondheid en is de verbinding tussen lichaam en geest. De term Pranayama betekent letterlijk ‘sturen van de levensenergie’ (prana) en heeft als doel om de capaciteit van het lichaam om prana vast te houden, te vergroten. Wat zal resulteren in nieuwe energie, inspiratie, zienswijze en inzichten. Een regelmatige en bewuste ademhaling zorgt voor een kalm en rustige staat van zijn en zorgt ervoor dat je sympathische modus blijft wat zorgt voor ontspanning en geeft stress vermindering.

Tijdens de training Ademwerk en Pranayama ervaar je de kracht van de ademhaling op je fysieke-, mentale-en emotionele lichaam.  Hierdoor word je in staat gesteld jezelf beter te observeren en vanuit helderheid situaties te benaderen. Bewust ademen maakt ruimte voor beweging, inzicht en groei.

Je leert adem en pranayama oefeningen die je energiekanalen (nadi’s) zuiveren. Dit heeft een positief effect op je energiehuishouding, je gezondheid en je immuunsysteem. En helpt te vertragen en te herstellen in de verschillende lagen van je lichaam.

In deze adem teachertraining gaan we dieper in op de theorie achter adem en Pranayama en krijg je meer adembewustzijn. Je leert hoe je je deze kunt inzetten bij je eigen healing en hoe je dit vol vertrouwen en veilig kunt doorgeven aan je cliënten en cursisten.

We behandelen de traditie van eeuwenoude pranayama’s uit de filosofie van Patanjali en Swami Rama van de Himalya traditie. Ook gaan we in op de effecten op fysiek niveau uit onderzoek uit de Westerse geneeskunde; door je ademhaling te verbeteren verlaagt de adrenaline en het stress hormoon en wordt de aanmaak van endorfine en dopamine gestimuleerd.

Wat leer je:

Diafragmatische ademhaling

Verbonden ademhaling

2-1 ademhaling

krokodil ademhaling

Nadi Sodohana Pranayama 3 verschillende fase volgens himalya traditie

Bhramari Ademhaling

Ujjayi ademhaling

Kapalabhati ademhaling

Yogafilosofie over de ademhaling en pranayama

Yoga ademoefeningen flow

Het toepassen van adem en pranayama in je yogalessen of coaching.

Wil jij dit leren voor jezelf en hoe je dit kunt toepassen in je lessen of coaching geef je dan nu op.

Na het volgen van de Pranayama en ademwerk basis kun je doorgaan met de advanced training.

datum: 22 t/m 24 september in A'dam - yogakerk.