Meer verdieping in je vak met een Masteropleiding! START 17 september 2021

Wil je verdieping gaan aanbieden in je yogalessen? Nieuwe manier van lesgeven gaan ontwikkelen en mensen inspireren zodat ze tools uit jouw yogales mee naar huis nemen? En daardoor blijvende verandering kunnen gaan aanbrengen in hun dagelijks leven. Zodat jouw yogales niet alleen maar ontspanning geeft maar een veel diepere werking aan je cursisten gaat geven. Lesgeven vanuit je hart en inspiratiebron en down to Earth.

Gedurende de opleiding leer je hoe je meer diepgang kunt geven aan je cursisten, bewust lesgeeft en vanuit een diepere laag gaat lesgeven. En hoe je deze nieuwe kennis overbrengt. Je leert hoe je verschillende meditatie technieken kunt geven, de opbouw in ademhalingsoefeningen en wat de werking daarvan is. We kijken naar de opbouw in de asana’s maar en we kijken ook meer holistisch naar het lichaam en de werking en combinatie van mind en lichaam. Dit combineren we met de eeuwenoude filosofie van de Yoga o.a Patanjali.

We kijken hoe je je als yogadocent verder kunt ontwikkelen en hoe jij je op persoonlijk vlak wilt ontwikkelen. Hierbij gebruiken we de chakra kennis. Tenslotte leer je hoe je een activiteit organiseert en wat jouw persoonlijke kracht is. 

In September 2021 is het zo ver, we starten in Amsterdam met een Yoga Master Opleiding. Nieuw en uniek in zijn soort en een echte aanvulling en verbreding voor jou als yogadocent. De opleiding bestaat uit 8 praktijkdagen waarbij de verbreding van je kennis, de vergroting van erkenning aan je yogadocentschap, meer verdieping en professionaliteit en ook nog eens een specialisatie in de didactiek van het lesgeven in yoga. Na afloop van deze bijscholing mag jij je een rijksgecertificeerd yogainstructeur noemen en kun je een Keurmerk krijgen door lid te worden van Bodymind Fit Platform, onderdeel van het NOC-NSF.

Wij vinden het succes van elke yogadocent belangrijk daarom denken we dat deze opleiding geschikt is voor elke yogadocent en dat het een ieder verder op weg kan helpen om mensen te leren dat yoga meer is dan alleen het lichaam ontspannen. En een bewustwordingsproces en verandering die je kunt starten bij je cursisten. 

Mijn naam is Annemiek Latour en ik heb ruim 20 jaar ervaring in het vak. Als meester in de yoga wil ik yogadocenten graag samenbrengen. Het is mijn doel om een rijkserkende yoga opleiding aan te bieden zodat het vak yogadocent een mooie plaats binnen de maatschappij krijgt.

Deze bijscholing heeft 8 praktijkdagen:  op de vrijdag 10.00-16.00 uur. Alle yogastromingen zijn welkom zodat we samen met elkaar kunnen verbinden en groeien. Ervaringen kunnen uitwisselen en elkaar kunnen versterken en ondersteunen. 

Klik hier om je direct aan te melden!

Na afloop van de Masteropleiding::

Na afloop het je meer verfijning gevonden in de Asana’s en kun je langer blijven staan op een meditatieve manier. Je gaat de asana; steeds meer beheersen en de diepere uitwerking van de asana’s ervaren. Je leert hoe je steeds fijner kunt werken en juist met minder inspanning meer kunt bereiken bij de cursisten.

Door de Concentratieoefeningen en Meditatie oefeningen kun je je je beter focussen op je eigen doelen en heb je meer lichamelijke , emotionele en spirituele stabiliteit gekregen. Je intuïtie en inzicht zullen scherper worden en je gaat van binnenuit dit doorgeven en leer je hoe je bij je cursisten de aandacht naar binnen kunt brengen.

Als Yoga instructeur ga je meer voelen en ervaren, krijg je meer kennis van je steken en zwakke punten en een dieper inzicht in je eigen functioneren en kom je in je kracht te staan, en geef je je cursisten zelfinzicht en leer je ze hoe ze beter voor zichzelf kunnen zorgen. Je krijgt meer zelfvertrouwen waardoor je je eigen keuze’s gaat maken en leer je je hoe je je beter naar de buitenwereld kunt profileren.

Hoe gaan we dat doen:

 • Persoonlijk ontwikkelingsplan maken m.b.v de chakra’s
 • Opbouw en lesgeven in verschillende meditatie technieken
 • Verfijning van ademhalingstechniek en les geven daarin
 • Yoga en de mind , yogafilosofie en de neurowetenschap
 • Toepassen van de yoga Nidra in je lessen
 • Verdieping aanbrengen in de asana’s bijv. door mantra’s en ademhalingsoefeningen
 • Vanuit je innerlijk kracht, hart en zelfvertrouwen lesgeven
 • Na afloop een erkent yogadiploma en mogelijkheid tot lid worden van BODYMIndfit platform                                                                        Klik hier om je direct aan te melden!

Het programma:

Zelfontwikkeling en persoonlijk ontwikkelingsplan schrijven hiervoor gebruiken we de eeuwenoude kennis van de Chakra filosofie, wat zijn je krachtpunten? Welke competenties wil je ontwikkelen en hoe kan de yoga jouw hierin ondersteunen ? Welke groei is nodig om een allround yogadocent te worden en mensen kunt inspireren vanuit je krachtbron.

Meditatie toepassen  in je lessen, yoga is meer dan alleen maar de asana’s, je wilt ook dat de gevorderden cursisten kunnen groeien en meer diepgang en stilte kunnen vinden en dat meekunnen nemen in hun dagelijks leven. Dit gaan we doen door verschillende mediatie technieken met elkaar te oefenen en door te geven. Wat is een verantwoorde opbouw? Zodat jouw meditatie voor iedereen toegankelijk gaat worden. Hierdoor creëren mensen meer rust in hun hoofd

Door middel van ademhaling kun je het zenuwgestel rustig maken wat weer een positief effect heeft op het immuunsysteem. We beginnen met fysieke ademhalingsoefeningen en gaan verder naar de meer subtiele ademhalingsoefeningen wat een zachte en ontspannende werking heeft op de verschillende lagen in het lichaam. In de praktijk gaan we de adem toevoegen en verdiepen in de asana’s. speciale ademhalingsoefeningen. En affirmaties aanbrengen in je yogalessen

Yoga filosofie, hoe breng je de eeuwenoude yogafilosofie in een modern jasje en pas je dit toe in je lessen zonder zweverig te zijn maar met de juiste woorden de kern weet te raken van de mensen. Zodat er een bewustzijnsverandering zal gaan plaats vinden

Yoga en de mind, we denken elke dag 90% dezelfde gedachten en doen dezelfde handelingen. Wil je dit veranderen dan is het noodzakelijk om meer kennis te gaan krijgen over het denken en hoe je negatieve gedachten kunt omzetten in positieve gedachten waardoor je meer richting gaat geven aan jezelf, je doelen en je wensen.

Yoga asana’s verdiepen, behalve het geweldige effect op het lichaam, kunnen de yogahoudingen meer doorwerken op het emotioneel lichaam en ook op het mentale lichaam, hiervoor hebben we verschillende ontwikkelde oefeningen die je meteen kunt gebruiken in je eigen practice en kunt doorgeven aan je cursisten zodat ze in de yogahoudingen leren om hun mind rustig te krijgen d.m.v adem, meditatie en mantra’s.

Yoga nidra, hoe kun je je cursisten bewust ontspannen en het lichaam laten uitrusten. Leer een mooie opbouw van de yoga Midra  En welke voorbereidende oefeningen kun je gebruiken? Je gaat zelf de yoga nidra ervaren en leren doceren

Al het geleerde wordt uitbundig geoefend zodat je vol zelfvertrouwen dit kunt doorgeven. Dit alles maakt dat je op een andere manier naar je yogadocentschap gaat kijken , het brengt je meer succes en voldoening. Deze tijd vraagt om een andere manier van lesgeven, er is een bewustwordingsproces bezig en mensen zijn meer dan ooit bereid om te werken aan zichzelf, aan hun gezondheid en willen zorg dragen voor hun immuunsysteem en hun stress reduceren, jij als yogadocent kunt hier verschil in maken en een vertaalslag aanbrengen zodat yoga niet alleen maar op de yogamat blijft maar zal doorwerken bij je cursisten in hun bestaan, zowel op privé als op werkgebied.

Na afloop heb je een rijkserkend diploma waarna je meteen lid kunt worden van het Bodymind Fit platform (een innovatie project gesubsidieerd door het NOC-NSF) waar  je je kunt laten registeren als geregistreerd en erkend docent met Keurmerk.

Na afloop:

 • Nieuwe inspiratie en verdieping voor je lessen
 • Zelfgroei en ontwikkeling
 • Heb je een nieuw pakket aan meditatietechnieken, ademhalingsoefeningen
 • Weet je en vertaalslag te maken van de oude filosofie naar het hier en nu
 • Heb je meer kennis over de mind en yogafilosofie
 • Kun je verdieping aanbrengen in de asana’s
 • Kun je lid worden van het bodymindfit platform
 • Heb je een rijkserkende yogadiploma
 • Realisatie van je doelen en wensen
 • Het vermogen je energetisch af te sluiten voor de buitenwereld
 • Rust en lichtheid in je werk en privébestaan, en het vermogen om je leven te sturen
 • Weten hoe je je naar de buitenwereld kunt profileren
 • Een professionele houding als yogadocent
 • Na afloop van de meesteropleiding kun je alle yoga ervaring gaan gebruiken als (inspiratie)bron voor de komende jaren in alle leeftijdsfase, zowel in je persoonlijk leven als die van professionele vakdocent

Tijdens de Masteropleiding komen alle yogastromingen samen en weten zich samen te verbinden en hun krachten te bundelen door samenwerking.

Klik hier om je direct aan te melden!

Reactie’s van cursisten:

” Een mooie opleiding met goede thema’s , ik kan nu 2 jaar vullen met nieuwe lessen ”

” We gaan echt de diepte in, ik heb een kapstok gekregen en weet alle nieuwe kennis te vertalen in de lessen”

” Fijn kneedbaar structuur , ik kan nu een mooie jaarplanning maken en werk met nieuwe doelen wat mijn cursisten erg prettig vinden”

” Ik ben nu echt door deze opleiding zelfstandig ondernemer geworden , het heeft mij richtlijnen en houvast gegeven en motivatie om stappen te gaan zetten.”

” Heb hierdoor zoveel zelfvertrouwen gekregen , inspiratie en geef nu op een andere manier les en durf verdieping in mijn les toe te voegen.”

” Tijdens de opleiding leer je het belang van een thema/doel in je les. Dat geeft structuur , zowel voor je lessen en voor jezelf”

” De Meesteropleiding zorgt voor een stuk bewustwording en groei in jezelf, je bent je meer bewust wat je nu doet.”

” Naast de verdieping die je zelf meemaakt , kom je ook in je kracht als yogadocent en ga je vanuit je inspiratie en vertrouwen meer lesgeven”

Na afloop van deze Masteropleiding kun je lid worden van het BODYMINDFIT platform:  https://bodymind-fit.nl


 • Lesdagen en tijden: Vrijdag 1x per maand, start: september 2021 t/m juni 2022
  10.00 – 16.00 uur, in Amsterdam de Yogakerk:

  17 september, 8 oktober, 12 november, 10 december, 14 januari, 4 februari, 11 maart, 13 mei examen in juni 2022

  Kosten: € 1089,- incl. examengeld je mag in 8 termijnen betalen.
  Thuisuren: 36 uur
  Instroomeisen: Alle stromingen welkom en yogaopleidingen, minimaal 200h yogaopleiding  ( mag bestaan uit verschillende yogaopleidingen) of aantoonbare yogadocent ervaring.
  Algemene Voorwaarden: Download als PDF
  Opgeven: yogaopleiding@gmail.com

Download documenten:


Data, lestijden en pauzes:

1e dag:

 • Zelfontwikkeling en persoonlijk ontwikkelingsplan schrijven hiervoor gebruiken we de eeuwenoude kennis van de Chakra filosofie, wat zijn je krachtpunten? Welke competenties wil je ontwikkelen en hoe kan de yoga jouw hierin ondersteunen ? Welke groei is nodig om een allround yogadocent te worden en mensen kunt inspireren vanuit je krachtbron

2e dag:

 • Opbouw en lesgeven in verschillende meditatie technieken, hierna kun je zelfstandig meditatie’s toepassen in je eigen lessen

3e lesdag

 • Verfijning van ademhalingstechniek en les geven daarin, hierna kun je verschillende ademhalingstechnieken gaan toepassen in je lessen

4e lesdag

 • Yoga asana’s verdiepen, behalve het geweldige effect op het lichaam, kunnen de yogahoudingen meer doorwerken op het emotioneel lichaam en ook op het mentale lichaam, hiervoor hebben we verschillende ontwikkelde oefeningen die je meteen kunt gebruiken in je eigen practice en kunt doorgeven aan je cursisten zodat ze in de yogahoudingen leren om hun mind rustig te krijgen d.m.v adem, meditatie en mantra’s. Maken en opbouw van een jaarplanning

5e lesdag

 • Yoga en de mind , yogafilosofie en de neurowetenschap, yoga en trauma’s  en maken van verschillende lesplannen die je meteen voor je eigen lessen kunt gebruiken

6e lesdag:

 • YOGA NIDRA, de filosofie van de yoga Nidra en deze toepassen in je eigen lessen

7e lesdag:

 • Didactische vaardigheden en de psychologie achter lesgeven , realiseren van je doelen en wensen in praktijk brengen.

8e lesdag

 • Oefenen van praktijkexamen

8 lesdagen van 10.00 – 16.00 uur
10.00 – 11.45 les

11.45 – 12.00 theepauze

13.15 – 14.00 lunchpauze, je mag je eigen lunch meenemen
14.00 – 16.00 les

Het examen bestaat uit het inleveren van een portfolio waarin je tijdens de opleiding wordt begeleid.
En een officieel praktijk examen in het geven van een yogales. Ook hier wordt je in begeleid tijdens de gehele opleiding.

 

→ Algemene voorwaarden teacher trainingen