Yoga Nidra & de 7 Chakra’s

023 photoyou 2020

yoga nidra  en de 7 Chakra’s

In deze bijscholing verdiep je je in de chakra filosofie en krijg je verschillende yoga Nidra en ademhalingsoefeningen die werken op de verschillende chakra's. Je leert welke fysieke en mentale klachten bij de chakra's horen en hoe je die kunt oplossen met asana's, meditatie en ademhalingsoefeningen. Zodat je dit bij jezelf en je cursisten kunt gaan toepassen.

In deze bijscholing verken je het chakra systeem, je gaat je meer in de chakraleer verdiepen en de chakra's in balans brengen. Wat zorgt voor optimale gezondheid, vrede en geluk. Chakra's ook wel energielichamen genoemd bevinden zich in het subtiele lichaam. Door verschillende meditatie's en intentie's en ademhalingsoefeningen zullen we de chakra's zuiveren en een diepe zuivering zal plaats vinden. We werken van beneden naar boven zodat hoofd en lichaam met elkaar verbonden gaan worden en een betere samenwerking krijgt tussen je denken en lichaam. Dit zorgt ervoor dat je meer in contact bent met je lichaam. En kennis krijgt over je sterke en zwakke punten en een diepe werking zal plaatsvinden. Want welke yogahoudingen kun je nu doen wanneer je last hebt van je schouders? Of wat kun je doen als je vaak een onveilig of onrustig gevoel hebt?

Je gaat leren hoe jeje energie kunt versterken door je energie beter te sturen. Door speciale mantra's, kleuren en intentie's te gebruiken zal er een diepe reiniging gaan plaats vinden waardoor je energie weer beter gaat stromen wat een positieve werking heeft op je immuunsysteem. Deze kun je vervolgens gaan toepassen in je lessen maar ook gebruiken in het dagelijks bestaan.

Wat gaan we doen:

  • Kleuren Chakra meditatie
  • Chakra ademhaling
  • Chakra combineren met mantra's die bij het Chakra horen
  • Chakra innerlijke reis m.b.v. Yoga Nidra
  • Werken met verschillende intentie's die werken op het energie centrum
  • Chakra psychologie
  • Een diepe en bewuste ontspanning op verschillende levels
  • Hoe je de energie van een chakra weer in balans brengt
  • De eigenschappen en werking van de Chakra's
  • Begeleiding van de Sjamaantrommel
  • Inzicht in de energiekanalen, Prana en IDA en PINGELA

Er zijn in totaal zeven chakra’s. Je hartchakra, in het Sanskriet de anahata chakra genoemd, is de middelste. In de yoga zeggen we dat het hartchakra de plek is waar je contact kunt maken met jezelf. Elk chakra is verbonden met een bepaald bewustzijn-niveau. Bij je hartchakra horen bijvoorbeeld liefde, vrede, balans, overgave, begeerte en idealen. Ook zijn aan elk chakra bepaalde lichaamsdelen gekoppeld.

In het geval van het hartchakra zijn dat je longen, schouders, armen en handen. Heb je nu veel last van je schouders, dan kun je verschillende yogaoefeningen doen ter ondersteuning.

Bij elk chakra hoort eveneens een bepaalde kleur. De trilling van deze kleur helpt het chakra actief te maken, of juist rustig. Denk maar eens aan kleding: soms kies je uit je kast onbewust een kledingstuk met bepaalde kleur. Dat kan te maken hebben met je chakra’s. Zo voel je je in een rode jurk heel anders dan in een blauwe. Rood hoort bij het eerste chakra en is een actieve kleur, terwijl blauw verkoelend en rustig werkt. Bijv. bij het hartchakra hoort groen. Door je te omringen met deze kleur - bijvoorbeeld door groene kleding te dragen, maar ook door groene planten in je kamer te zetten of naar buiten te gaan – wordt je humeur beïnvloed. Groen heeft een rustgevende werking en geeft een gevoel van vrede en zelfliefde. Zo hoort bij iedere Chakra een kleur, mantra, intentie. En we kunnen ook de Chakra's koppelen aan de yogahoudingen. Welke yogahoudingen horen bij welke chakra's.

Dit alles zal ervoor zorgen dat je energie beter te laten stromen door de chakra's heen.  En deze kennis en inzichten kun je meteen gebruiken in je eigen yogalessen. Herstel je balans en leer deze door te geven aan je studenten/cursisten .

Deze bijscholing is voor iedereen die zich meer wil verdiepen in de Chakra's en de Yoga Nidra en adem.

Datum 2 daagse Nidra Chakra en Adem workshop

teachertraining:

  • 20 en 21 april I Bergen I 10.00-16.00 uur