Over Annemiek

Ruim 20 jaar ervaring met lesgeven!

Hoofddocent van de erkende Raja yoga opleiding is Annemiek Latour (1967): yogacharya en (de eerste vrouwelijke!) meester in de Raja yoga. Voorzitter van de Vereniging Raja Yoga Nederland. Ze volgde de 4 jarige Raja yoga docentenopleiding en de 3 jarige meesteropleiding bij het Raja Yoga Instituut. En vervolgens privé les bij Ajata Stam en Marilou Hermens volgens de Himalaya traditie. En seminars bij Swami Tat Sat. En Ma Tri .

Annemiek geeft al meer dan twintig jaar yogales en heeft sinds geruime tijd een eigen yoga- en opleidingscentrum in Amsterdam , waar ze dagelijks yogalessen verzorgt. Annemiek geeft les op een praktische en nuchtere manier en weet de eeuwenoude yogakennis in het hier en nu te plaatsen.
Haar missie is om yogadocenten van alle stromingen ondersteuning te bieden in het lesgeven. En al haar ervaring en kennis door te geven aan yogadocenten, zodra die het op hun beurt ook dit weer kunnen doorgeven en gebruiken in het dagelijks leven en hun lessen.

Over persoonlijke ervaring Yoga Nidra: "Laat maar alle spanningen los, ga maar ontspannen! Dat hoor je vaak in een yogales, ontspan nu..dat is goed voor je..laat je spanningen los.. Maar hoe doe je dat dan? Je zegt het makkelijk maar welke tools kun je jezelf en je cursisten aanbieden? De oplossing kwam toen ik een paar jaar geleden kennismaakte met yoga nidra. Letterlijk vertaald ‘yoga slaap’ of ‘slaap van de yogi’.

In een periode dat ik ziek was, sliep ik slecht. Ik werd ’s nachts vaak wakker, lag dan te piekeren en kwam niet meer in slaap. Mediteren, asana’s doen, in de yoga mudra (child pose) liggen... niets hielp. Mijn toenmalige yogadocent waar ik privé les van had ( swami uit India van de Himalya traditie) adviseerde me yoga nidra te proberen en gaf me een cd met vier verschillende guided meditations mee. Tot mijn verbazing werkte het. En niet alleen wat beter slapen betreft. Mijn lichaam ging zich meer ontspannen, m’n adem werd rustiger en ik vond het gevoel van vertrouwen en rust bij mezelf terug. Ik kreeg weer energie, wat mijn herstel ook zeker ten goede kwam. Deze diepe intense ervaring wilde ik graag doorgeven aan yogadocenten. Zodat die het ook weer op hun beurt kunnen doorgeven.

Pranayama opleiding Annemiek Latour Adem Breathwork yoga yin yoga hatha yoga