Yogafilosofie

Teachertraining 10.00-15.30  uur A'dam de yogakerk.

Vrijdag 7 juni en vrijdag 14 juni

Yama's en Niyama's - De basis van de yoga filosofie

Wil jij leren hoe de eeuwenoude filosofie je kan helpen in het dagelijks leven? Of hoe je deze kunt gaan gebruiken in je yogalessen.

Er zijn steeds meer vragen naar de achtergrond van de Yoga, de Yama's en de Niyama's vormen de basis van de yoga en zijn een soort van morele principes waarop de yoga filosofie is opgebouwd. Dit zijn leefregels van de yoga de do's en don'ts. Ze zijn duizenden jaren oud, maar nog steeds toepasbaar in het dagelijks leven. In hatha yoga Pradipika wordt zelfs aangegeven dat je eerst deze stappen moet volgen om de basis van de yoga neer te zetten.

Yoga is meer dan alleen de asana's. Door toevoeging van filosofie en meditatie in je lessen of eigen practice zal je merken dat je meer in het hier en u kunt zijn en minder aandacht gaat geven aan negatieve emoties. En minder gaat reageren vanuit angsten/hechting of andere gevoelens. Zelfstudie helpt je om meer te verbinden tussen jou en de buitenwereld. Het helpt je om in de drukte rust te vinden, om in het leven in het hier en nu te blijven, voor spirituele groei en meer contact te maken met jezelf, Je komt fysiek, mentaal en emotioneel compleet tot ontspanning en raakt daarnaast in een hele ontvankelijke staat. Hierdoor kunnen spanningen die je onbewust vasthoudt, verwerkt worden en kan je lichaam zich op verschillende vlakken compleet ontspannen. Filosofie helpt je om te begrijpen wat er nu gebeurd in je leven, zelfstudie. Door te begrijpen wat de oorsprong is zal je beter in staat zijn om alles los te laten en verder te gaan.

Deze training is geschikt voor iedereen en alle levels.

Je kunt deze teachertraining als inspiratie bron gebruiken voor jezelf of voor docenten om door te geven aan je cursisten.

Je leert:

  • De opbouw en filosofie van de Yama's en de Niyama's, de do's en dont's van de yoga.
  • Het toepassen. van de Yama's en de niyama's in het dagelijks leven.
  • Meditatie oefeningen gebaseerd op de yama's en de niyama's die werken op het fysiek-, mentale, causale lichaam
  • Toepassen van yama's en de niyama's in de asana's, adem en meditatie.
  • De relatie van de yama's en de niyama's en het 8 voudig pad van de yoga.
  • filosofie over de meditatie en subtiele anatomie, klesha's van Patanjali
  • En hoe je dit kunt toepassen in je lessen of je dagelijks leven.

Ontdek hoe je deze kunt toepassen in het dagelijks leven of in je yogalessen. En hoe je gaat leren hoe dit als leidraad kunt gaan gebruiken  in het dagelijks leven of in je yogalessen of coaching praktijk.

We gebruiken het boek van Ajata Stam Yama's en Niyama's en de yoga sutra's van Patanjali. Je ontvangt op de dag zelf een script met de sutra's en alle oefeningen zodat je deze thuis kunt nalezen of gebruiken voor je eigen lessen.

dagindeling  Yama's en Niyama;s

10.00-10.30 intro en meditatie Yama's & Niyama's

10.30-11.00 yoga filosofie

11.00-11.45 Meditatief in de asana's staan met Yama's en Niyama's

11.45-12.00 pauze

12.00-13.00 yogafilosofie

13.00-13.30 pauze

13.30-14.00 Asana's met yama's en Niyama's

14.00-15.00 yogafilosofie

15.00-15.30  ontspanning yama's en Niyama's